Редактор: e-mail: кадър bTVТази седмица трябва да бъде пусната системата за издаването

...
Редактор: e-mail: кадър bTVТази седмица трябва да бъде пусната системата за издаването
Коментари Харесай

Д-р Николай Брънзалов: Тази седмица трябва да тръгнат електронните направления за ковид тестове

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Тази седмица би трябвало да бъде пусната системата за издаването на електронни посоки за проучвания за COVID-19. Това сподели в студиото на bTV доктор Николай Брънзалов от Национално съдружие на общопрактикуващите лекари. Той съобщи, че направленията би трябвало да са както за PCR, по този начин и антигенен тест.

По думите на доктор Брънзалов PCR-теста най-често удостоверява болестта, която към този момент е открита с по-бързото проучване. Той сподели също, че не е належащо да се чакат да се проявят няколко признака на ковид, с цел да се премине към тестване, тъй като през това време инфектираният популяризира вируса в обществото.

Д-р Брънзалов добави също, че има единодушие да се издават електронни посоки за антигенни проби. Той разяснява и концепцията да се дават по 1000 лв. на всички персонални лекари, като акцентира, че самите те са предложили самите парите да се дават не „ на калпак “, а за активност. „ Който е предложил това, той би трябвало да разяснява “, сподели още доктор Брънзалов и добави, че в този момент здравната каса чака таман от персоналните лекари да дадат дефиниция за това по какъв начин да се отпускат средствата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР